Laskutustiedot

 

Puolustushallinnon rakennuslaitos käsittelee ja arkistoi ostolaskunsa vain verkkolaskuina. Verkkolaskuun voi liittää pdf -tiedostoja liitteeksi.  Emme vastaanota sähköpostin liitteenä lähetettyä laskua. 

Mikäli käytössänne ei ole verkkolaskutusjärjestelmää, voitte käyttää verkkolaskun tekemiseen ja lähettämiseen valtion tarjoamaa toistaiseksi maksutonta verkkolaskutuspalvelua (Supplier Portal). Verkkolaskutuspalveluun kirjautuminen ja sen käyttöön liittyvät ohjeet löytyvät osoitteesta www.valtiokonttori.fi/verkkolaskutus. Käyttöön liittyvissä kysymyksissä teitä auttaa Baswaren Supplier Portalin käyttäjätuki, puh. 0600 97 373 (puhelun hinta on 3,00 €/min + pvm), palveluaika ma-pe klo 8 – 17

 

Laskulla tulee olla mainittuna seuraavat tiedot:

mahdollinen V-alkuinen tilausnumero, VSK-alkuinen sopimusnumero tai TK-alkuinen tiliöintikooditunnus 
tilaajan yksikkö/tilaajan nimi 
projekti/hankenumero, jos se on ilmoitettu 
 

Valtion palvelujen ostot yksityisiltä elinkeinonharjoittajilta


Julkisten eläkelakien  4 § 2 mom. 4 kohta http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20160081 mukaisesti työkorvaukset (palvelu tai työ) tulee vakuuttaa, jos henkilöllä ei ole toimintaansa varten YEL/MYEL-vakuutusta tai ei toimi yhtiön muodossa. 

Tästä syystä yksityisten elinkeinonharjoittajien tulee toimittaa viimeistään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja tämän jälkeen vuosittain YEL/MYEL-todistus Puolustushallinnon rakennuslaitokselle.
Yrittäjä saa todistuksen omasta vakuutusyhtiöstään. 

Ellei toimittajalla ole voimassa olevaa YEL/MYEL –vakuutusta joudutaan laskusta perimään työntekijän eläkemaksu. Eläkemaksu peritään 18-68-vuotiailta yksityisiltä elinkeinonharjoittajilta. Myös niiltä, joiden ei tarvitse ottaa pakollista yel-vakuutusta mm. vähäisten tulojen takia. 


Lisätietoja ja neuvonta


Rakennuslaitoksen keskusyksikkö Tuija Husso (vaihde: 0299 83 1000) (etunimi.sukunimi@phrakl.fi).