Kesäkuun Muuriankkuri on ilmestynyt

22.6.2020 10.38
Tiedote
Kansikuva Muuriankkuri 2020 kesäkuu

Rakennuslaitoksen johtaja Matias Warsta kertoo pääkirjoituksessaan Puolustuskiinteistöt-hankkeen etenemistä. Hankkeen valmistelu on edennyt kevään aikana hyvin ja tavoitteena on, että uuden organisaation toiminta käynnistyisi suunnitellusti vuoden 2021 alusta.

Muuriankkurin kesäkuun numerossa kerrotaan lisäksi Puolustusvoimien strategisten HX- ja Laivue 2020 -hankkeiden etenemisestä sekä uusien hankintojen vaikutuksista tukikohtien rakentamiseen.  Haastateltavana on hankkeiden ohjelmajohtaja kenraalimajuri evp Lauri Puranen ja hankkeiden toimitila- ja ympäristöryhmän vetäjä evl Vesa Halinen. Ilmataistelukeskuksen johtaja, evl Mika Kulkas kuvaa, kuinka viiden hävittäjäkandidaatin HX Challenge -koelentotapahtuma toteutettiin Suomessa. 


Rakennuslaitos on siirtämässä joitakin ulkoistetuista palveluista takaisin oman henkilöstön hoidettavaksi. Valmiusjohtaja Risto Kosonen kertoo, mistä on kysymys. Puolustusvoimien toimitilojen energiatehokkuus on tarkassa syynissä. Energia-asiantuntija Simo-Petteri Koistinen kertoo, miten energiakatselmuksia toteutetaan. 


Laivaston soittokunta on saanut uudet toimitilat Turun Heikkilän kasarmilta. Päällikkökapellimestari Petri Junna esittelee tilojen erinomaista akustiikkaa. Kasarmien uusi elämä -sarjassa käymme Kontiorannassa entisessä Pohjois-Karjalan prikaatin varuskunnassa, jonne nyt ollaan rakentamassa ekologiseen matkailuun erikoistuvaa Arctic Blue Resort -lomakeskusta. 
Voit lukea Muuriankkurin tästä tai tilata lehden painotuotteena osoitteesta [email protected]