Valikko

Muuriankkuri uudistui

14.6.2019 15.08
Tiedote

Kesäkuun Muuriankkurissa kerrotaan muun muassa Puolustusvoimien uudesta Koulutus 2020 -ohjelmasta ja sen käytännön testauksesta varuskunnissa.

Kesäkuun Muuriankkurissa kerrotaan Puolustusvoimien uudesta Koulutus 2020 -ohjelmasta ja sen käytännön testauksesta varuskunnissa. Säkylässä ja Niinisalossa oppimisen apuvälineinä käytetään muun muassa ampumasimulaattoreita ja virtuaalisia koulutusympäristöjä.

Puolustusvoimien ampumaratojen ympäristöasiat on saatu seitsemän vuoden projektin jälkeen kuntoon.  Ampumaradat vastaavat nyt ympäristölupien vaatimuksia ja ovat BAT-periaatteiden mukaisia.

Puolustusvoimissa testataan kenttäkäymälää, jossa virtsasta erotellaan talteen lannoitteiksi sopivat ravinteet eli typpi ja fosfori. Tulevaisuudessa ravinteiden talteenotto ja käyttö ovat tärkeä osa ruokahuollon kokonaisuudessa.

Suomessa yritykset ovat vahvasti sitoutuneet huoltovarmuuden turvaamiseen. Huoltovarmuustoiminnasta kertoo Rakennuspoolin pääsihteeri Juha Kaitera.

Kasarmien uusi elämä -sarjassa käydään Lahden Hennalassa, josta Puolustusvoimat poistui vuoden 2014 lopulla. Punatiilivaruskunnan rakennukset on myyty uusille omistajille. Entisiä kasarmeja kunnostetaan asunnoiksi, ja alueella toimii jo useita yrityksiä. 

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kuvaa kolumnissaan, miltä Suomi ja Eurooppa näyttävät poutasään päättyessä ja suurvaltapolitiikan palatessa.

Voit lukea Muuriankkurin tästä tai tilata lehden painotuotteena osoitteesta [email protected]