Laskutustiedot

 

Puolustushallinnon rakennuslaitos käsittelee ja arkistoi ostolaskunsa vain verkkolaskuina. Emme vastaanota sähköpostin liitteenä lähetettyä laskua. Lasku tulee tehdä toimittajaohjeemme mukaisesti. Toimittajaohje sisältää verkkolaskutusosoitteemme.


Toimittajaohje laskutukseen


Mikäli käytössänne ei ole verkkolaskutusjärjestelmää, voitte käyttää verkkolaskun tekemiseen ja lähettämiseen valtion tarjoamaa toistaiseksi maksutonta verkkolaskutuspalvelua (Supplier Portal). Verkkolaskutuspalveluun kirjautuminen ja sen käyttöön liittyvät ohjeet löytyvät osoitteesta www.valtiokonttori.fi/verkkolaskutus. Käyttöön liittyvissä kysymyksissä teitä auttaa Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus Palkeet, puhelinnumero 029 556 3700 (puhelun hinta on pvm/mpm) ja sähköposti verkkolaskutus(at)palkeet.fi.


Vaihtoehtoisesti voitte käyttää verkkolaskun tekemiseen ja lähettämiseen Postin tarjoamaa Verkosto-palvelua. Verkkolaskun lähettäminen Verkosto-palvelun kautta valtion virastoille on maksuton. Verkosto-palveluun kirjautuminen ja siihen liittyvät ohjeet löytyvät Verkosto-palvelun sivustolta. Verkosto-palvelun asiakaspalvelun puhelinnumero on 0200 77000 (puhelun hinta on pvm/mpm) ja palveluaika ma-pe klo 8.00 – 18.00.


Laskulla tulee olla mainittuna


•    hankintasopimusnumero, mikäli hankinta perustuu Rakennuslaitoksen käyttämään hankinta- tai puitesopimukseen (esim. lisätiedot kenttään)
•    V-alkuinen tilausnumero, VSK-alkuinen sopimusnumero tai TK-alkuinen tiliöintiviite, jos ilmoitettu toimittajalle (ko. viitetieto kenttä ei saa sisältää muuta tietoa)
Katso tarkemmat ohjeet viitetietojen lisäykseen toimittajaohjeesta.


Mikäli toimittajalle ei ole ilmoitettu em. viitetietoja tulee laskulla olla vähintään
•    tilaajan yksikkö/tilaajan nimi
•    projekti-/hankenumero, jos se on ilmoitettu


Valtion palvelujen ostot yksityisiltä elinkeinonharjoittajilta


Julkisten eläkelakien  4 § 2 mom. 4 kohta http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20160081 mukaisesti työkorvaukset (palvelu tai työ) tulee vakuuttaa, jos henkilöllä ei ole toimintaansa varten YEL/MYEL-vakuutusta tai ei toimi yhtiön muodossa.


Tästä syystä yksityisten elinkeinonharjoittajien myös kevytyrittäjien tulee toimittaa viimeistään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja tämän jälkeen vuosittain YEL/MYEL-todistus Puolustushallinnon rakennuslaitokselle.


Yrittäjä saa todistuksen omasta vakuutusyhtiöstään.


YEL/MYEL -vakuutus on pakollinen 18-68 –vuotiaille yrittäjille. Kts. lisätietoja yrittäjäeläkkeestä vakuutusyhtiöiden kotisivuilta. Voit toimittaa YEL/MYEL- todistuksen laskun liitteenä tai sähköpostitse osoitteeseen: talous(at)rakennuslaitos.fi